ВАКСИНА ЛИ? ИСКАМ САМ ДА РЕША!

Защо е този натиск всички да се ваксинират?! Масово!!! Без преглед, без отчитане на здравен статус. Поставяне на ваксина в паркове, градинки, молове. Това е някакво безумие, което няма как да повярвам, че е добър вариант!
Защо никой не се замисля, че безразборното поставяне на ваксини по време на пандемия е предпоставка за мутации на вируса, или поне така пишеше в учебниците по епидемиология преди появата на Ковид!!!
Ваксинацията била отговорност и грижа за другите, но се оказва, че ваксинираните също се разболяват и могат да заразяват други хора, но се смята, че заболяването протича по-леко… Ако съм ваксиниран, пак мога да заразя други хора!! Това означава, че пак не бих бил безопасен за останалите! За каква отговорност и грижа за другите говорим тогава?! При това положение не е ли по-добре ваксината да е въпрос на личен избор?!

Странно защо „безопасност“ се асоциира само с ваксина или за 6 месеца с доказано преболедуване, а не и с наличието на антитела или клетъчен имунитет?!
Никой не се интересува, колко от населението в действителност има защита. Важното е всички да бъдем ваксиниран. Защо?! От грижа за нас ли?! Задавайки си тези въпроси ми е трудно да повярвам!

От друга страна аз не съм против ваксинацията, защото тя може да се окаже добро решение за много хора, но тя трябва да бъде въпрос на личен избор!
Силовата ваксинация създава огромно недоверие, страх и разединение, а това няма как да е от полза за обществото!

Психолог, психотерапевт Иван Власев