ОТ СТРАХ И ЛЮБОВ ДО ГНЯВ И ОСТАВКА

Страхът от Covid -19 бе като попътен вятър, за управлението на ГЕРБ, но както знаем ветровете са нещо променливо, както и народната любов.
В един мой пост от 23 април бях написал следното:
Страх и гняв
Всяването на страх е крайно неуместно и опасно!
За чувството на страх и гняв са отговорни емоции произлизащи от едни и същи подкорови структури в нашия мозък, но за да могат емоциите да се превърнат в чувства, те трябва да преминат когнитивна обработка. Когнитивните процеси са функция на неокортекса. Това означава, че независимо дали сме уплашени или гневни и в двата случая е трудно да разсъждаваме логично. Също така при различна когнитивна обработка, страхът много бързо може да премине в гняв. Това трябва да се знае много добре от управляващите. Страхливият човек се управлява лесно, но гневният е неуправляем!
Имаме нужда от отговорност, нямаме нужда от страх!

Днес около 100 дни по-късно,изглежда, че единственият изход е оставка. А какво мислите Вие? Правителството успя да направи нещо, което никое друго правителство до сега не е успявало да направи. Обедини всички българи- обедини ги срещу себе си. Заиграването със страховете на хората даде своя резултат. Народната любов от преди 3-4 месеца се превърна във всенароден гняв и омраза. Днес хората са по-гневни от всякога, обединени в желанието за промяна. Може и да не е най-подходящото време за промяна, но народа я иска и се нуждае повече от всякога, от надежда за едно по-добро утре.
Днес народа се нуждае от надежда и аз искрено се надявам, че следващите управляващи, ще са напълно наясно, че ако тази надежда не се оправдае, това няма как да мине безнаказано.

Психолог, психотерапевт Иван Власев