ИМАМЕ НУЖДА ОТ ОТГОВОРНОСТ, НЯМАМЕ НУЖДА ОТ СТРАХ

Трудно се живее в изолация и под стрес. Изолацията се налага и именно за това трябва да се опитаме да сведем стреса до минимум. Да намерим оптималните нива на изолация и правилно психично функциониране.

Макар и в социална изолация, сега се налага да бъдем единни. Бъдете толерантни, помагайте си. Всеки човек реагира по различен начин на тази ситуация. Тя не е лека за никой, но нападайки се само можем да влошим нещата.
Нека да се обединим – да не се нападаме и разделяме. Важно е да знаем, че тази изолация е за доброто на цялото общество. Нека да я изтърпим с чувството на гордост и удовлетворение, че правим нещо добро, не само за нас, а и за околните.

Макар и да минаваме през изключително труден момент, сега можем да отделим повече време за хората, които ценим и обичаме, да преосмислим грешките, които сме допускали, да научим нови уроци.

Минаваме през трудности и изпитания, нека се опитаме да ги преодолеем с доброта, съпричастност и отговорност.

Момента е тежък, както в емоционален така и във финансов план. Много претърпяват финансови загуби, други остават без работа. На никой няма да му е лесно, но трябва да вярваме че ще си струва. Ще помогнем много хора да бъдат спасени и ще бъдем по-силни и единни.

Не трябва да бъдем сами в тази ситуация, именно за това ни е нужно да се обединим.

Нека да докажем, че можем да бъдем отговорни без да се страхуваме!

Психолог, психотерапевт Иван Власев