А ВИЕ КАКВО СИ ПОЖЕЛАХТЕ ЗА КОЛЕДА?

 

Не Ви ли е малко странно и страшно, че Коледа от един духовен, се превръща в един комерсиален празник?
Идеята, че на Коледа трябва да сме добри и щастливи, (което е доста нереалистично, ако не сме в това състояние на духа през цялата година) твърде много се пречупва през комерсиалното, материалните ценности стават показател за доброта и щастие…?!
На Коледа празнуваме раждането на Исус Христос – нашия Бог. Не Ви ле се струва странно, че основна фигура не е той, а Санта Клаус- Дядо Коледа?
В Библията пише ли нещо за Дядо Коледа? Не че имам нещо против добрият старец, който носи подаръци на послушните деца, но не се ли получи така, че ние възрастните, твърде много се вживяхме в тази история?
Коледа е духовен празник, добре е да не забравяме това, а материалното трябва да е на заден план… Това е една добра идея, стига да сме способни на това, защото, като че ли има все по- малко хора, които имат психичен ресурс да оценяват чисто духовни ценности… За жалост се получава така, че все по- малко хора осъзнават, че материалното е средство за оцеляване, а не гаранция за щастие…
Всеки има право да избира – Дядо Коледа или Исус Христос….! Вие кого бихте избрали? Всъщност можете да изберете и двамата, но не забравяйте, че материалните блага не са гаранция, а понякога дори и повод за щастие!
Весели празници! И не пропускайте да бъдете щастливи, дори и да не получите желаният подарък!

Психолог, психотерапевт Иван Власев