Когато пресичате на пешеходна пътека, не поверяваите живота си на някой друг!

 

Постоянно сме свидетели на трагични и нелепи инциденти, станали на пешеходни пътеки. Едва ли има човек, който може да остане равнодушен при една такава трагедия, но въпреки това тези инциденти станаха ежедневие! Какво става с нас, защо допускаме това да се случва?!

Вярвам, че няма участник в движението, който да не е наясно, че пешеходците когато са на пешеходна пътека са с предимство, но въпреки това, именно на пешеходни пътеки стават най – много инциденти с пешеходци, които имат фатален край.
Пешеходците на пешеходна пътека са с предимство!!!!
Това наше предимство, като че ли така силно е залегнало в нашето съзнание, че заглушава инстинктите ни за самосъхранение…

Когато нашите права бъдат нарушени, ние реагираме остро – това е нормална човешка реакция. Проблема е, че когато не направим правилна оценка на ситуацията можем да пострадаме сериозно. Тогава правдивата и смела постъпка се превръща в безрасъдна.

Пресичайки на пешеходна пътека много често пренебрегваме опасността и замъглени от правотата на действията си, забравяме, че пешеходната пътека ни дава предимство, а не безсмъртие!!!!

Отстоявайте правата си, но не за сметка на вашата безопасност и живот или поне залога да си струва!

Глупаво е да доверявате живота си на някой друг, само и само да му покажете, че сте прав!

Също така, зад волана може да стои някой, който не иска да наруши вашето право, а просто да не Ви е видял !

Моля Ви! Не доверявайте живота си на някой друг, когато пресичате, дори и на пешеходна пътека….!

Ако загубите живота си или получите тежко нараняване на пешеходна пътека, не би имало стойност, за Вас и вашите близки, дали сте бил прав или не!!!

Психолог, психотерапевт Иван Власев

Снимка на Психолог Иван Власев - клинична и приложна психология.